Fostul preşedinte indonezian Suharto a decedat

Fostul dictator indonezian Suharto, care a condus Indonezia cu o mână de fier timp de 32 de ani, a decedat duminică la Jakarta, la vârsta de 86 de ani, a anunţat un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei.

1 afișare
Imaginea articolului Fostul preşedinte indonezian Suharto a decedat

Fostul preşedinte indonezian Suharto a decedat

"Fostul preşedinte a murit la ora 13.10" (08.10, ora României), a declarat Dicky Sondani, un reprezentant al poliţiei din districtul Jakarta, unde era îngrijit Suharto.

Starea sa fusese calificată drept "critică" anterior de către şeful echipei medicale care îl îngrijea, doctorul Marjo Soebiandono.

Presa indoneziană şi-a întrerupt imediat programul obişnuit, efectuând transmisiuni în direct de la spital. Fostul dictator suferea de probleme cardiace, pulmonare, renale şi digestive, însoţite de simptome infecţioase.

Pe parcursul a trei săptămâni de agonie, înhumarea lui Suharto a fost pregătită în mod deschis, forţele aeriene punând la dispoziţie cinci aparate de zbor la Jakarta, pentru transportarea sicriului şi a apropiaţilor săi în centrul insulei Java, unde urmează să fie înmormântat.

Locul unde se află cavoul familiei Suharto, în apropierea fostei cetăţi regale din Java, Solo, au fost de asemenea curăţate, iar forţe de securitate au fost transportate la faţa locului.

Suharto, care a renunţat la putere în mai 1998 sub presiunea manifestaţiilor, este cunoscut drept "părintele dezvoltării Indoneziei", dar şi ca liderul cel mai corupt din lume. El şi familia sa şi-ar fi însuşit între 15 şi 35 de miliarde de dolari, conform estimărilor.

Tentativele de a-l aduce în faţa justiţiei au eşuat în repetate rânduri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici