Fostul vicepreşedinte american Dick Cheney a fost internat în spital

Fostul vicepreşedinte american Dick Cheney, în vârstă de 69 de ani, care a avut deja două crize cardiace, a fost spitaliazat vineri la Washington, după ce s-a simţit rău şi va rămâne în spital până la începutul săptămânii viitoare, a anunţat purtătorul de cuvânt al acestuia.

22 afișări
Imaginea articolului Fostul vicepreşedinte american Dick Cheney a fost internat în spital

Fostul vicepreşedinte american Dick Cheney a fost internat în spital (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Fostul vicepreşedinte Cheney nu se simţea bine şi a fost văzut în această după-amiază de medici în cabinetul lor de la (spitalul universitar) George Washington", a anunţat Peter Long într-un comunicat, fără a preciza dacă Cheney are din nou probleme cardiace.

"La recomandarea medicilor, el a fost internat pentru analize mai aprofundate. El va rămâne în spital tot sfârşitul de săptămână", a continuat purtătorul de cuvânt.

Controversatul lider republican a mai fost spitalizat şi în februarie, în urma unor dureri în piept, când a fost diagnosticat cu o criză cardiacă "uşoară".

Anterior, el a avut alte patru crize cardiace între 1978 şi 2000 şi a fost suspus unui pontaj coronarian cvadruplu, în 1988. El poartă un stimulator cardiac din 2001 şi un defribilator.

Contrar fostului preşedinte republican George W. Bush, al cărui om din umbră a fost, Cheney a rămas prezent pe scena politică americană după ce şi-a încheiat mandatul de vicepreşedinte, apărând viguros bilanţul administraţiei din care a făcut parte.

El a susţinut mai ales utilizarea "tehnicilor de interogatoriu în forţă" foarte controversate, folosite în timpul administraţiei Bush şi interzise de Barack Obama, şi s-a pronunţat împotriva închiderii centrului de detenţie de la Guantanamo.

Liderul curentului neoconservator, el a fost considerat de mulţi ca fiind unul dintre cei mai puternici vicepreşedinţi din istoria Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici