FOTO Locuitorii din Wuhan au întâmpinat anul 2021 în stradă: "Sper că lumea va putea învinge în curând pandemia"

Mulţimi mari de oameni au ieşit la miezul nopţii, în centrul oraşului chinez Wuhan, sărbătorind sosirea anului 2021 după un an afectat de pandemia de cronavirus care a ucis mii de locuitori şi a dus la carantinareaoraşului între sfârşitul lunii ianuarie şi începutul lunii aprilie, relatează Reuters.

4624 afișări
Imaginea articolului FOTO Locuitorii din Wuhan au întâmpinat anul 2021 în stradă: "Sper că lumea va putea învinge în curând pandemia"

FOTO Locuitorii din Wuhan au întâmpinat anul 2021 în stradă: "Sper că lumea va putea învinge în curând pandemia"

Conform tradiţiei, oamenii s-au adunat în faţa vechii clădiri a Vamei Hankow, unul dintre cele mai populare locuri din oraş. Când vechiul ceas al clădirii a ajuns la miezul nopţii, mulţi oameni au lansat baloane în aer.

A existat o prezenţă importantă şi a poliţiei şi un control strict al mulţimii.

Festivităţile au avut loc la 12 luni după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a spune că a primit prima dată vestea cazurilor de pneumonie cu o cauză necunoscută în Wuhan, care ulterior a devenit cunoscut ca primul focar mondial de COVID-19. O echipă de experţi ai OMS este programată să sosească în China luna acesta pentru a investiga originile pandemiei.

Wuhan este în mare liber de coronavirus de luni de zile. Dar o  creştere recentă a cazurilor din diferite oraşe chineze, inclusiv Beijing, le-a reamintit oamenilor din Wuhan că pandemia nu s-a încheiat încă.

"Sper că în 2021 totul merge bine în ţară şi Wuhan poate reveni la normal şi sper că lumea va putea învinge în curând pandemia", a spus Anson Yang, rezident al Wuhan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici