FOTO | Mesaj revoltător afişat într-un bloc din Norwich în ziua Brexit-ului. Poliţia a deschis imediat o anchetă

Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană vineri seară, după 47 de ani de apartenenţă la familia europeană. Brexit-ul s-a produs la mai bine de trei ani după votul în favoarea despărţirii de Europa.

5105 afișări
Imaginea articolului FOTO | Mesaj revoltător afişat într-un bloc din Norwich în ziua Brexit-ului. Poliţia a deschis imediat o anchetă

FOTO | Mesaj revoltător afişat într-un bloc din Norwich în ziua Brexit-ului. Poliţia a deschis imediat o anchetă

Momentul a stârnit şi unele reacţii deplasate în rândul englezilor. Într-un bloc din Norwich au apărut în ziua Brexit-ului anunţuri denumite ”Happy Brexit Day”, în fapt manifeste împotriva cetăţenilor care nu sunt din Marea Britanie.

„În sfârşit ne-am luat ţara înapoi (...) nu tolerăm în apartamente oameni care vorbesc alte limbi decât engleza”, se arată în anunţul lipit pe ieşirile uşilor de urgenţă ale clădirii Winchester Tower, bloc cu 95 de apartamente, destinat unor chiriaşi cu vârsta de peste 55 de ani, informează Eastern Daily Press.

„Dacă vreţi să vorbiţi în limba voastră maternă, oricare ar fi ea, vă sugerăm să vă întoarceţi în ţara voastră şi să predaţi apartamentul pentru a putea locui britanici în el şi pentru a ne putea întoarce la normalitatea de dinainte ca voi să ne infectaţi măreaţa noastră insulă de odinioară. Alegerea e simplă: supuneţi-vă regulii majorităţii sau plecaţi! Nu va mai trece mult până când guvernul nostru va aplica reguli prin care pune britanicii pe primul loc. Deci, ori evoluaţi, ori plecaţi”, se mai arată în anunţ.

Unul dintre locatari a sesizat administratorul clădirii şi a chemat poliţia. Autorităţile au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cine este autorul afişelor.



 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici