FOTO Ministrul polonez de Externe a inventat o ţară la sediul ONU, gafa generând glume pe internet

Ministrul polonez de Externe aflat la New York pentru a face lobby astfel încât ţara sa să obţină un loc în Consiliul de Securitate al ONU pentru perioada 2018-2019 a declarat că s-a întâlnit cu oficiali din aproape 20 de state, inclusiv din "San Escobar", ţară care de fapt, nu există.

8890 afișări
Imaginea articolului FOTO Ministrul polonez de Externe a inventat o ţară la sediul ONU, gafa generând glume pe internet

FOTO Ministrul polonez de Externe a inventat o ţară la sediul ONU, gafa generând glume pe internet

"De exemplu, cu (n.r. oficiali din) state precum Belize sau San Escobar", a declarat diplomatul polonez, Witold Waszczykowski, potrivit Wasshington Pos.

Nu există nicio ţară cu numele de San Escobar, iar greşeala lui Waszczykowski a generat rapid o serie de glume pe reţelele de socializare. Mulţi utilizatori de internet au sugerat că se gândea la Pablo Escobar, traficantul de droguri columbian şi subiectul serialului Narcos.

La puţin timp după această gafă, a fost creat un cont de Twitter care ar aparţine "Republicii Democrate Populare San Escobar". Contul oferă o viziune a ceea ce ar putea reprezenta această ţară inventată: sunt prezenteate steagul, hărţi şi fotografii care însoţesc ştirile despre statul imaginar.

Pe o pagină de Facebook dedicată statului inventat este vehiculată informaţia că San Escobar ar fi ridicat o statuie a lui Waszczykowski în piaţa sa centrală. Statuia prezentată se află de fapt în Skopje şi îl înfăţişează pe Regele Filip al Macedoniei.

Ministerul polonez de Externe a încercat să explice greşeala, purtătorul de cuvânt spunând că Waszczykowski se gândea la Insulele St. Kitts şi Nevis sau (San Cristobal y Nieves în spaniolă).

Contul de Twitter San Escobar a luat acest lucru ca pe un afront. "St. Kitts şi Nevis se amestecă în relaţiile noastre cu Polonia", a anunţat contul.

Witold Waszczykowski a pus greşeala pe seama oboselii. "Din păcate, după 22 de ore în avion şi mai multe zboruri de legătură, poate vorbi gura fără tine", a spus el, potrivit BBC News online.

Într-un Tweet se anunţă că San Escobar "susţine în totalitate candidatura Poloniei pentru Consiliul de Securitate al ONU"

Într-un alt Tweet este prezentată o presupusă monedă a statului imaginar.

Gafa i-a încântat pe mulţi critici polonezi ai lui Waszczykowski, care este membru al partidului de dreapta Dreptate şi Justiţie. "Este amuzant până când îţi dai seama că singurii aliaţi care ţi-au mai rămas sunt Belarus, Ungaria şi un stat imaginar", a scris un critic pe Twitter.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici