FOTO Presupusul autor al atacului de la Stockholm a mărturisit că a comis atentatul terorist

Presupusul autor al atacului cu camionul de la Stockholm, soldat cu patru morţi şi 15 răniţi, a mărturisit că a comis "atentatul terorist", a declarat avocatul acestuia în cursul unei audieri în instanţă, relatează site-ul postului RTE.

741 afișări
Imaginea articolului FOTO Presupusul autor al atacului de la Stockholm a mărturisit că a comis atentatul terorist

Presupusul autor al atacului de la Stockholm a mărturisit că a comis atentatul terorist

Rakhmat Akilov, bărbatul uzbec despre care se crede că este autorul atacului de la Stockholm, a fost reţinut la scurt timp după atentat. Acesta a pledat vinovat în timpul interogatoriului de la închisoarea Kronoberg, unde este reţinut, adăugând că a urmat ordinele reţelei teroriste Stat Islamic.

El era căutat de autorităţi pentru a fi deportat după ce solicitarea sa de azil fusese respinsă în vara lui 2016.

"Poziţia lui este că admite crima de natură teroristă şi astfel acceptă că va fi închis", a declarat Johan Eriksson, avocatul suspectului în vârstă de 39 de ani.

Avocatul a făcut această declaraţie în cursul audierilor privind menţinerea în starea de arest a suspectului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici