FOTO, VIDEO Bilanţul victimelor din urma alunecării de teren din Columbia a ajus la peste 250 de morţi

Autorităţile columbiene au anunţat că desfăşoară operaţiuni de căutare a sute de persoane dispărute din cauza unor alunecări de teren din Columbia, în urma cărora au murit, potrivit armatei, cel puţin 254 de persoane, relatează BBC News online şi Reuters.

645 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO Bilanţul victimelor din urma alunecării de teren din Columbia a ajus la peste 250 de morţi

Bilanţul victimelor din urma alunecării de teren din Columbia a ajus la peste 250 de morţi-armata

Aproximativ 1.000 de militari şi poliţişti sunt implicaţi în operaţiunea de salvare.

Ploi torenţiale au inundat oraşul Mocoa din sud-vestul ţării, iar întreaga regiune a fost acoperită cu noroi şi pietriş, determinându-i pe locuitori să îşi abandoneze casele.

Un comunicat de presă al armatei mai anunţă că cel puţin 400 de persoane sunt rănite şi 200 sunt dispărute în capitala provinicei Putumayo.

Voluntarii organizaţiei Crucea Roşie au anunţat de asemenea că numărul morţilor este de peste 200.

Preşedintele Juan Manuel Santos a declarat stare de urgenţă în regiune.

 

 

Jose Antonio Castro, primarul capitalei provinciale Mocoa, a declarat pentru postul de radio Caracol că oraşul este "total izolat", fără electricitate şi apă.

Bilanţul victimelor anunţat anetrior era de 112 morţi.

 

Alunecările de teren au fost cauzate de creşterea nivelului râului Mocoa şi a trei dintre afluenţii săi, a declarat pentru AFP un reprezentant al Unităţii Naţioanale de Gestionare a Riscului în caz de Dezastre. Serviciile de salvare au anunţat că 17 regiuni învecinate au fost afectate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici