FOTO VIDEO Noi ciocniri violente între poliţie şi manifestanţi în Ierusalim. Au fost raportate cel puţin 20 de incendii

  • Poliţia face evacuări în Oraşul Vechi, iar ciocnirile cu manifestanţii sunt violente.
  • Scutul anti-rachetă a fost instalat în sudul ţării, la graniţa cu Fâşia Gaza, semn că sunt aşteptate noi lovituri HAMAS.
  • Cel puţin 20 de incendii au fost provocate de baloane incendiare lansate din Fâşia Gaza.
1648 afișări
Imaginea articolului FOTO VIDEO Noi ciocniri violente între poliţie şi manifestanţi în Ierusalim. Au fost raportate cel puţin 20 de incendii

FOTO VIDEO Noi tensiuni în Ierusalim. Ciocniri violente între poliţie şi manifestanţi

Cu aproximativ două ore înainte ca Marşul Steagului să înceapă la ora 17.30, poliţia israeliană a început să scoată palestinienii din zona Porţii Damascului din Oraşul Vechi. Zeci de proprietari de magazine din Oraşul Vechi şi-au închis magazinele după ce poliţia i-a rugat să facă acest lucru până la ora 16.00,  relatează Aleph News

Marşul trebuia să aibă loc săptămâna trecută însă guvernul israelian, din motive de securitate, l-a amânat pentru azi.

Organizatorii insistă să treacă şi prin cartierul musulman. De aici au rezultat şi tensiunile şi evacuările.

Tot azi, scutul anti-rachetă a fost instalat în sudul ţării, la graniţa cu Fâşia Gaza. E semn că sunt aşteptate noi tensiuni, noi lovituri HAMAS, noi atacuri ale Hezbollah, asta după ce noul guvern a preluat puterea.

Noul cabinet este unul ultranaţionalist, premierul Naftali Bennett e cunoscut pentru abordarea sa pro-colonizare a teritoriilor palestiniene.

Cel puţin 20 de incendii au fost provocate de baloane incendiare lansate din Fâşia Gaza, scrie The Times of Israel.

Până acum, au fost raportaţi 5 răniţi în urma ciocnirilor din zona Oraşului Vechi, între poliţie şi manifestanţi. Surse spun că mai multe persoane au fost arestate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici