FOTO VIDEO Proteste MASIVE în Belgrad, împotriva victoriei lui Aleksandar Vucic în alegerile prezidenţiale

Mii de protestatari, în principal studenţi, au demonstrat pentru a treia noapte la rând în Belgrad împotriva victoriei premierului Aleksandar Vucic în scrutinul prezidenţial ce a avut loc în acest weekend, informează Reuters.

2691 afișări
Imaginea articolului FOTO VIDEO Proteste MASIVE în Belgrad, împotriva victoriei lui Aleksandar Vucic în alegerile prezidenţiale

Mii de sârbi au protestat împotriva victoriei lui Aleksandar Vucic în alegerile prezidenţiale

Mulţimea s-a adunat în faţa clădirii Parlamentului sârb, strigând: ”Vucic, ai furat alegerile” şi ”Sfârşitul dictaturii”.

Numărul protestatarilor a crescut pe măsură ce mulţimea s-a îndreptat spre centrul oraşului.

Protestatarii spun că Vucic este un autocrat, iar partidul, Partidul Progresist al Serbiei, din care face parte este unul corupt.

Printre cererile solicitate de protestatari pe o reţea de socializare se numără demiterea comisiei electorale.

Potrivit datelor preliminare, premierul conservator Aleksandar Vucic a câştigat cu 55, 02 % dintre voturi în primul scrutin al alegerilor prezidenţiale din Serbia, obţinând peste 50 % din voturile de duminică, acesta evită un al doilea tur de scrutin, programat pe data de 16 aprilie, care l-ar fi plasat într-o postură mai complicată împotriva unui singur candidat al opoziţiei.

 

 

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici