François Hollande a discutat la telefon cu omologul său libanez despre impactul situaţiei din Siria

Preşedintele francez François Hollande a discutat la telefon, luni, cu preşedintele libanez, Michel Sleiman, pe care l-a reasigurat cu privire la sprijinul Franţei pentru prevenirea efectelor asupra ţării sale ale situaţiei din Siria, potrivit unui comunicat al preşedinţiei.

277 afișări
Imaginea articolului François Hollande a discutat la telefon cu omologul său libanez despre impactul situaţiei din Siria

Francois Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În timp ce Libanul este supus consecinţelor crizei din Siria, îndeosebi prezenţa unui număr mare de refugiaţi din Siria, preşedintele Republicii a subliniat urgenţa mobilizării comunităţii internaţionale pentru a ajuta Libanul să facă faţă acestui aflux", a declarat preşedinţia franceză.

Hollande l-a asigurat pe omologul său libanez că Franţa este "alături de Liban în apărarea continuităţii instituţilor, independenţei, intergrităţii şi stabilităţii ţării", reafirmându-i "susţinerea în politica pe care a promovat-o pentru a feri Libanul de consecinţele crizei siriene."

François Hollande "sprijină toate eforturile preşedintelui Sleimane în constituirea noului guvern şi pregătirea următoarelor alegeri legislative," potrivit aceluiaşi comunicat.

Libanul nu are un guvern, după demisia surprinzătoare a premierului Najib Mikati, într-un moment de cotitură în istoria sa, din cauza profundelor diviziuni care stau la baza războiului civil din Siria vecină.

Libanul, care a cunoscut 30 de ani de hegemonie Siriană, rămâne profund divizat între adversarii şi susţinătorii regimului Bashar al-Assad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici