Francezii şi germanii, cei mai reticenţi la vaccinare împotriva coronavirusului

  • În rândul statelor G7, francezii şi germanii sunt cel mai puţin doritori să se vaccineze împotriva coronavirusului
  • Peste jumătate dintre respondenţi vor să se vaccineze, potrivit unui nou sondaj
  • Până în prezent, nu a fost pus la punct niciun vaccin împotriva noului coronavirus apărut în China
733 afișări
Imaginea articolului Francezii şi germanii, cei mai reticenţi la vaccinare împotriva coronavirusului

Sursa foto: Profimedia

Francezii şi germanii sunt cel mai puţin doritori să se vaccineze împotriva coronavirusului dintre cetăţenii statelor G7, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat recent de Institutul Kantar, citat de DPA.

De asemenea, doar 67% dintre respondenţii germani au arătat că „în mod sigur" sau „probabil" sunt pregătiţi să fie vaccinaţi. Populaţia din Franţa este chiar mai reticentă, doar 58% dintre francezi dorind să se vaccineze.

Cele mai mari ponderi de cetăţeni dispuşi să se vaccineze se regăsesc în Marea Britanie - 78% şi Italia - 74%.

Şi în ceea ce priveşte vaccinarea copiilor, Franţa şi Germania au avut cele mai mici procente de răspunsuri pozitive, cu 56%, respectiv 64%.

Statele G7 sunt Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi SUA.

În prezent, nu există pe piaţă un vaccin împotriva noului coronavirus apărut în China la sfârşitul anului trecut, dar cercetătorii de pe tot globul sunt într-o cursă contra cronometru pentru a descoperi un candidat viabil. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici