Francois Hollande s-a decis: Nu va candida în 2017 pentru un nou mandat de preşedinte/ "Trăiască Republica, trăiască Franţa!"

Preşedintele Franţei, socialistul Francois Hollande, nu va candida pentru un nou mandat în scrutinul prezidenţial din anul 2017, relatează presa franceză.

1539 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande s-a decis: Nu va candida în 2017 pentru un nou mandat de preşedinte/ "Trăiască Republica, trăiască Franţa!"

Francois Holland s-a decis: Nu va candida în 2017 pentru un nou mandat de preşedinte al Franţei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Preşedintele Franţei, socialistul Francois Hollande, nu va candida pentru un nou mandat în scrutinul prezidenţial din anul 2017, relatează presa franceză.

"Am decis să nu candidez în scrutinul prezidenţial", a anunţat Francois Hollande într-un discurs televizat rostit joi seară.

"Sunt animat de interesul superior al naţiunii pe care o conduc de patru ani şi jumătate şi pe care am servit-o cu onestitate", a declarat Hollande, conform ziarului Le Monde.

"În lunile următoare, singura mea datorie va fi conducerea ţării. Trăiască Republica, trăiască Franţa!", a spus Francois Hollande.

Franţa va organiza, în aprilie 2017, primul tur al scrutinului prezidenţial. Francois Hollande se confruntă de mulţi ani cu scăderea popularităţii, pe fondul situaţiei sociale şi economice. Conform celor mai recente sondaje, popularitatea lui Francois Hollande este în prezent la nivelul de circa 15%.

Partidul de centru-dreapta Republicanii l-a desemnat recent, prin referendum intern, pe Francois Fillon drept candidat al formaţiunii şi favorit în scrutinul prezidenţial din 2017. Potrivit sondajelor, Francois Fillon are şanse mari să o învingă în turul doi de scrutin pe Marine Le Pen, liderul formaţiunii populiste de extremă-dreapta Frontul Naţional. În contextul deciziei lui Francois Hollande, actualul premier, Manuel Valls, probabil va reprezenta Partidul Socialist în cursa prezidenţială.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici