Frank-Walter Steinmeier îndeamnă cetăţenii germani să fie solidari şi să respecte restricţiile

  • Preşedintele Germaniei îndeamnă cetăţenii să fie solidari şi să respecte restricţiile
  • Frank-Walter Steinmeier: "Următoarele săptămâni vor fi un test pentru noi toţi"
  • Germania va impune restricţii dure începând de miercuri, dar vor fi excepţii de sărbători
432 afișări
Imaginea articolului Frank-Walter Steinmeier îndeamnă cetăţenii germani să fie solidari şi să respecte restricţiile

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a îndemnat cetăţenii să dea dovadă de solidaritate şi să respecte restricţiile dure impuse de Guvernul Angela Merkel, subliniind că măsurile au rolul de a salva vieţi.

"Următoarele săptămâni vor fi un test pentru noi toţi. Ceea ce contează acum este să menţinem sănătatea publică şi să salvăm vieţi. Începând de miercuri, vieţile şi activităţile noastre publice vor fi vizate de cele mai dure restricţii din istoria republicii", afirmă Frank-Walter Steinmeier, citat de site-ul Tagesschau.de.

"Situaţia este gravă. Dar vom depăşi criza, vom reuşi", a subliniat preşedintele Germaniei.

Cancelarul Angela Merkel a dispus instituirea unor restricţii antiepidemice dure în Germania, în perioada 16 decembrie - 10 ianuarie, pe fondul creşterii numărului cazurilor de coronavirus. Majoritatea magazinelor vor fi închise. Vor fi permise reuniunile de cel mult cinci persoane, din două familii, cu excepţia zilelor de 24, 25 şi 26 decembrie, când pot participa persoane din mai multe familii. De Revelion, vor fi interzise grupurile mari de persoane şi focurile de artificii.

Locaşurile de cult rămân deschise în Germania, dar trebuie respectate strict regulile.

Grădiniţele şi şcolile vor funcţiona în regim online, dar vor fi anunţate excepţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici