Franţa condamnă vehement asasinarea preşedintelui statului Haiti şi cere clarificări

  • Franţa condamnă în fermeni duri asasinarea preşedintelui statului Haiti.
  • Jean-Yves Le Drian: "Condamn cu fermitate acest asasinat laş. Trebuie făcută lumină în totalitate asupra acestei crime (...)".
232 afișări
Imaginea articolului Franţa condamnă vehement asasinarea preşedintelui statului Haiti şi cere clarificări

Franţa condamnă vehement asasinarea preşedintelui statului Haiti şi cere clarificări

Jean-Yves Le Drian, ministrul de Externe al Franţei, a condamnat vehement, miercuri după-amiază, asasinarea preşedintelui statului Haiti, Jovenel Moïse, cerând clarificarea circumstanţelor atacului.
 
"Am aflat cu stupoare despre asasinarea preşedintelui Republicii Haiti, Jovenel Moïse. În numele Franţei, transmit cele mai sincere condoleanţe familiei sale şi poporului haitian", afirmă Jean-Yves Le Drian, într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului de Externe de la Paris, vizualizat de MEDIAFAX.
 
"Condamn cu fermitate acest asasinat laş. Trebuie făcută lumină în totalitate asupra acestei crime, care intervine într-un climat politic şi de securitate degradat foarte mult. Îi invit pe toţi actorii vieţii politice din Haiti la calm şi reţinere. În acest context, îi îndemn pe cetăţenii francezi să dea dovadă de cea mai mare prudenţă", a subliniat Jean-Yves Le Drian.
 
Preşedintele statului Haiti, Jovenel Moïse, a fost asasinat, miercuri dimineaţă, de un grup de comando format din mercenari străini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici