Franţa nu sprijină ideea privind reducerea uniformă a consumului de gaze în ţările UE

Franţa este împotriva stabilirii unor obiective uniforme privind reducerea consumului de gaze în Europa, pe fondul unei crize energetice iminente, au declarat oficiali ai Ministerului francez al Energiei, potrivit Reuters.

187 afișări
Imaginea articolului Franţa nu sprijină ideea privind reducerea uniformă a consumului de gaze în ţările UE

Franţa nu sprijină ideea privind reducerea uniformă a consumului de gaze în ţările UE

Franţa este împotriva obiectivelor uniforme de reducere a consumului de gaze în Europa. Viitoarele planuri trebuie să ţină cont în special de capacităţile de export ale fiecărei ţări, au adăugat oficialii, înainte de o reuniune a miniştrilor europeni ai energiei care va avea loc marţi la Bruxelles.

Comisia Europeană a propus săptămâna trecută ca toate ţările UE să reducă cu 15% consumul de gaze din august până în martie. Obiectivul ar fi iniţial voluntar, dar ar deveni obligatoriu în cazul în care Comisia ar declara o situaţie de urgenţă.

Încă de la început, propunerea a întâmpinat critici din partea mai multor ţări. Spania, Portugalia şi Grecia sunt împotriva proiectului, în timp ce Danemarca, Franţa, Irlanda, Italia, Malta, Ţările de Jos şi Polonia au şi ele rezerve în ceea ce priveşte acordarea Comisiei a puterii de a ordona reduceri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici