Franţa, paralizată de noi proteste. Când ar putea fi reluate negocierile privind reforma sistemului de pensii. VIDEO

Franţa continuă să fie afectată la nivel naţional de proteste şi greve cauzate de propunerea preşedintelui ţării, Emmanuel Macron, de reformare a sistemului de pensii, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

598 afișări
Imaginea articolului Franţa, paralizată de noi proteste. Când ar putea fi reluate negocierile privind reforma sistemului de pensii. VIDEO

Continuă protestele în Franţa faţă de propunerea de reformare a sistemului de pensii

În ultimele două săptămâni, grevele provocate de propunerile preşedintelui au afectat transporturile feroviare şi rutiere şi au dus la închiderea mai multor şcoli la nivel naţional. De asemenea, aproximativ 500.000 de persoane au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de măsurile propuse privind sistemul de pensii.

După o serie de negocieri eşuate cu reprezentanţii Guvernului, mai multe sindicate au făcut apel la continuarea grevelor şi în perioada sărbătorilor de iarnă.

Sâmbătă, transportatorul feroviar naţional, SNCF, a continuat să funcţioneze la capacitate redusă, astfel că doar jumătate dintre trenurile de mare viteză (TGV) din ţară au transportat călători.

Sindicaliştii se opun propunerilor lui Macron de reformare a sistemului naţional de pensii, propuneri care includ eliminarea regimului special de pensii pentru diverse sectoare din economie, precum cel al transporturilor feroviare, dar şi creşterea vârstei de pensionare, de la 62 la 64 de ani.

Negocierile privind reforma sistemului de pensii ar urma să fie reluate în luna ianuarie, după care Guvernul intenţionează să trimită proiectul în Parlament, pentru ca modificările să poată intra în vigoare în vara lui 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici