Franţa. Şeful unei universităţi de elită s-a suspendat din funcţie din cauza acuzaţiilor de violenţă

Şeful unei universităţi de elită din Franţa s-a suspendat din funcţie din cauza unor acuzaţii de violenţă domestică. Este vorba despre Mathias Vicherat care în trecut a fost fost coleg de clasă al preşedintelui francez Emmanuel Macron, potrivit Reuters.

288 afișări
Imaginea articolului Franţa. Şeful unei universităţi de elită s-a suspendat din funcţie din cauza acuzaţiilor de violenţă

Sursa foto: twitter.com/MathiasVicherat

Institutul de Studii Politice (IEP) cunoscut şi sub numele de „Sciences Po”, este una dintre universităţile de top din Franţa. Şcoala este recunoscută pentru formarea elitei ţării. Printre absolvenţii şcolii sunt cinci preşedinţi francezi, numeroşi oficiali guvernamentali, intelectuali renumiţi şi lideri în domeniul afacerilor.

Mathias Vicherat, şeful universităţii, a anunţat luni că renunţă temporar la funcţia sa. Autosuspendarea este în vigoare în timpul anchetei privind acuzaţiile de violenţă domestică, pe care Vicherat le neagă.

„O instituţie nu poate fi redusă doar la persoana care se află în fruntea ei, dar funcţia de director este mai expusă decât oricare alta. Niciodată şi în niciun caz nu am comis astfel de fapte”, a transmis Mathias Vicherat într-o nota transmisă studenţilor şi angajaţilor.

Săptămâna trecută, Vicherat şi fostul său partener s-au acuzat unul pe celălalt de violenţă domestică în audierile de la Poliţie. Nu au fost depuse plângeri, dar Parchetul din Paris investighează acuzaţiile.

Vicherat a fost coleg de clasă cu preşedintele francez Emmanuel Macron la ENA, o altă şcoală de elită din Franţa. El a preluat funcţia de director al Sciences Po în noiembrie 2021, după ce predecesorul său a demisionat în urma unui scandal de comportament sexual necorespunzător legat de unul dintre profesorii şcolii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici