Franţa şi Germania vor colabora cu Spania pentru dezvoltarea unui nou model de aeronave de vânătoare

Franţa şi Germania vor colabora cu Spania la un proiect de dezvoltare a unui nou model de aeronavă de vânătoare, acordul oficial urmând să fie semnat la Spectacolul Aviatic de la Paris din iunie 2019, a declarat o sursă din Guvernul german, citată de Reuters.

1692 afișări
Imaginea articolului Franţa şi Germania vor colabora cu Spania pentru dezvoltarea unui nou model de aeronave de vânătoare

Franţa şi Germania vor colabora cu Spania pentru dezvoltarea unui nou model de aeronave de vânătoare

Franţa şi Germania au încheiat acordul oficial la începutul lunii noiembrie.

Aeronava ar urma să fie dată în utilizare în anul 2040 şi va înlocui avionul de vânătoare Dassault Rafales al Franţei şi modelul german Eurofighter.

Ministrul Apărării francez a postat un mesaj pe Twitter prin care a transmis că acordul încheiat între cele două ţări include o prezentare a prototipului la mijlocul anului 2019.

Administraţiile de la Paris şi Berlin au decis iniţial să ofere Spaniei statusul de observator în cadrul programului, dar în urma discuţiilor cu oficialii Spanioli au decis să încheie un acord complet.

„Intenţia curentă este să semnăm un acord trilateral în cadrul Spectacolului Aviatic Le Bourget din Paris, care va avea loc în anul 2019”, a declarat sursa.

Germania, Franţa şi Spania au finalizat studii separate în ceea ce priveşte următoarea generaţie de avioane de vânătoare. Administraţia de la Madrid lua în considerare aderarea la programul dezvoltat de Germania şi Franţa, dar purta discuţii şi cu Marea Britanie pentru un proiect lansat în luna iulie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici