Franţa şi Germania vor dezvolta un nou avion de vânătoare european. Aparatul ar urma să înlocuiască Eurofighter Typhoon şi Dassault Rafale

Autorităţile franceze şi germane au căzut de acord să dezvolte un avion de vânătoare comun la nivel european, această măsură având drept obiectiv să consolideze cooperarea în domeniul securităţii şi apărării, potrivit unui document emis după şedinţa comună a guvernelor de la Paris şi Berlin.

3692 afișări
Imaginea articolului Franţa şi Germania vor dezvolta un nou avion de vânătoare european. Aparatul ar urma să înlocuiască Eurofighter Typhoon şi Dassault Rafale

Franţa şi Germania vor dezvolta un nou avion de vânătoare european. Aparatul ar urma să înlocuiască Eurofighter Typhoon şi Dassault Rafale

Cele două state urmează să prezinte, până la mijlocul anului următor, un proiect pentru dezvoltarea noului avion, potrivit documentului, informează agenţia de ştiri Reuters.

Guvernele au fost de acord să stabilească un cadru de cooperare pentru dezvoltarea următorului model al elicopterului de atac Tiger şi pentru rachete tactice sol-aer.

Documentul mai menţionează faptul că cele două ţări au căzut de acord să coopereze în ceea ce priveşte achiziţionarea de sisteme terestre, inclusiv tancuri şi artilerie.

În document se mai afirmă că noul aparat de zbor ar urma să înlocuiască Eurofighter Typhoon şi Dassault Rafale, avioane folosite de aviaţia germană, respectiv cea franceză.

Însă nu se menţionează nimic despre un eventual rol al celorlalte ţări din proiectul Eurofighter în ceea ce priveşte dezvoltarea noului avion de vânătoare european.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici