Franţa speră să încheie cât mai rapid cu România un contract de 1,2 miliarde de euro pentru patru nave de război

19354 afișări
Imaginea articolului Franţa speră să încheie cât mai rapid cu România un contract de 1,2 miliarde de euro pentru patru nave de război

Franţa speră să încheie cât mai rapid cu România un contract de 1,2 miliarde de euro pentru patru nave de război

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, se află într-o vizită în România. Franţa a anunţat recent că va trimite trupe în ţara noastră în contextul tesiunilor tot mai mari din regiune.

Parisul speră că un acord cu Bucureştiul pentru vânzarea a patru nave de război pentru 1,2 miliarde de euro va fi încheiat în curând, relatează Reuters.

„În ceea ce priveşte corvetele, este vorba de o discuţie între doi parteneri industriali. Eu sunt fericit că aceste discuţii au loc(...) Acest acord va consolida mult relaţia bilaterală între România şi Franţa şi va contribui la o bună coordonare a forţelor noastre maritime în Marea Neagră", a declarat Jean-Yves Le Drian în conferinţa comună cu ministrul de externe Bogdan Aurescu.

Firma de apărare Naval Group a câştigat contractul pentru construirea a patru corvete de marină Gowind pentru România, precum şi pentru renovarea a două fregate existente în 2019, în parteneriat cu Şantierul Naval Constanţa, dar afacerea a fost blocată în urma unor contestaţii.

Ministerul Apărării din România a precizat la Europa FM că cele două companii au termen până la sfârşitul lunii februarie pentru a decide dacă vor continua sau nu cu afacerea, adăugând că preţul nu este negociabil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici