Franţa suspendă repatrierile în Afganistan, din cauza deteriorării situaţiei de securitate

  • Franţa suspendă repatrierile imigranţilor în Afganistan, din cauza deteriorării situaţiei de securitate
  • Suedia, Finlanda, Germania şi Olanda au anunţat decizii similare
792 afișări
Imaginea articolului Franţa suspendă repatrierile în Afganistan, din cauza deteriorării situaţiei de securitate

Guvernul Franţei a confirmat, joi, suspendarea repatrierilor imigranţilor spre Afganistan, după decizii similare anunţate de Germania şi Olanda, pe fondul deteriorării securităţii, informează cotidianul Le Figaro.

Ministerul de Interne de la Paris a anunţat joi că repatrierile imigranţilor ale căror solicitări de azil au fost respinse au fost suspendate din iulie. "În contextul degradării securităţii în Afganistan, Franţa a suspendat din iulie repatrierile", a transmis Ministerul de Interne de la Paris.

"Urmărim atent evoluţia situaţiei, în cooperare cu partenerii noştri europeni", a transmis Ministerul de Interne de la Paris.

În anul 2020, 8.886 de imigranţi afgani au solicitat azil în Franţa. Pe 11 iulie, Administraţia de la Kabul a cerut ţărilor europene să suspende timp de trei luni expulzările imigranţilor ale căror cereri de azil au fost respinse, în contextul intensificării confruntărilor militare între insurgenţii talibani şi serviciile de securitate afgane.

Suedia şi Finlanda au anunţat în iulie suspendarea repatrierilor către Afganistan, iar Germania şi Olanda au luat decizii similare miercuri.

Insurgenţii talibani au ocupat opt dintre cele 34 de capitale provinciale în mai puţin de o săptămână, pe fondul retragerii trupelor occidentale. Talibanii au ocupat oraşele Zaranj (provincia Nimruz), Kunduz (provincia Kunduz), Taloqan (provincia Takhar), Sheberghan (provincia Jowzjan), Aibak (provincia Samangan), Farah (provincia Farah), Sar-e-Pol (provincia Sar-e-Pol) şi Pol-e Khomri (provincia Baghlan).

Un oficial de rang înalt din cadrul Uniunii Europene a declarat marţi, potrivit agenţiei Reuters, că insurgenţii talibani controlează acum 65% din teritoriul Afganistanului. Aproximativ 400.000 de civili au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele în ultimele luni, din cauza confruntărilor militare dintre insurgenţii talibani şi serviciile de securitate afgane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici