Franţa testează o rachetă balistică, în încercarea de a spori descurajarea nucleară

Franţa a testat cu succes o rachetă balistică cu rază lungă de acţiune, M51.3, „sporind credibilitatea capacităţilor de descurajare nucleară ale Franţei”, a declarat, duminică, Ministerul Apărării francez, citat de Reuters.

2613 afișări
Imaginea articolului Franţa testează o rachetă balistică, în încercarea de a spori descurajarea nucleară

Franţa testează o rachetă balistică, în încercarea de a spori descurajarea nucleară

Racheta a fost lansată de la situl de testare a rachetelor Biscarosse al armatei franceze din sud-vestul Franţei şi a aterizat în Atlanticul de Nord, „la sute de kilometri de orice coastă”, a precizat ministerul francez al Apărării.

„Zborul a permis confirmarea unei îmbunătăţiri majore a rachetei, care va contribui la credibilitatea durabilă a descurajării oceanice a Franţei în următoarele decenii” a precizat ministerul într-un comunicat.

Racheta M51.3 este o versiune îmbunătăţită a M51, o rachetă balistică strategică maritim-terestră cu trei trepte, proiectată pentru a fi lansată de pe submarinele Marinei franceze.

M51 a fost testată pentru prima dată de la o bază terestră în 2006 şi de pe un submarin în 2010, anul în care a fost pusă în funcţiune.

Noua rachetă M51.3, care ar trebui să intre în serviciu în jurul anului 2025, este dezvoltată de firma aerospaţială ArianeGroup, o societate mixtă între Airbus (AIR.PA) şi grupul francez de apărare Safran (SAF.PA).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
racheta,
franta,
nuclear

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici