Franţa: UE poate implementa Acordul Verde chiar dacă Polonia a rămas în afara obiectivului pentru 2050

Liderii Uniunii Europene au convenit vineri să depună eforturile necesare pentru a convinge Polonia să susţină acordul privind neutralitatea climei până în 2050, în cadrul unui summit ce va avea loc în iunie anul viitor, a declarat preşedinţia franceză, potrivit Reuters.

838 afișări
Imaginea articolului Franţa: UE poate implementa Acordul Verde chiar dacă Polonia a rămas în afara obiectivului pentru 2050

Franţa: UE poate implementa Acordul Verde chiar dacă Polonia a rămas în afara obiectivului pentru 2050

Comisia Europeană va implementa, totuşi, noul plan „Green Deal” în săptămânile următoare, a declarat biroul preşedintelui Emmanuel Macron, în ciuda faptului că Polonia a fost lăsată deocamdată în afara planului.

„Fără a mai aştepta, acest acord va permite Comisiei să implementeze acordul ecologic în săptămânile următoare”, au transmis oficialii de la Palatul Elysee.

Primul ministru Mateusz Morawiecki a declarat că Polonia a obţinut o scutire de la neutralitatea climatică pentru 2050 în ceea ce el a descris drept discuţii „dificile” în cadrul summit-ului al liderilor UE de la Bruxelles.

El a spus că s-a promis finanţare generoasă pentru tranziţia economică pentru regiunile „cele mai afectate” de eliminarea treptată a combustibililor fosili şi că UE a recunoscut în mod explicit energia nucleară drept admisibilă, deoarece blocul încearcă să reducă emisiile de carbon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
acord climatic,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici