Franţa va prelua preşedinţia Uniunii Europene. Ce obiective are Macron pentru Europa, preşedintele francez a dezvăluit planurile sale pentru blocul comunitar

Preşedintele francez Emmanuel Macron a făcut joi apel la o Europă puternică, suverană şi unită, cu căteva săptămâni înainte ca ţara sa să preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene.

2602 afișări
Imaginea articolului Franţa va prelua preşedinţia Uniunii Europene. Ce obiective are Macron pentru Europa, preşedintele francez a dezvăluit planurile sale pentru blocul comunitar

Franţa va prelua preşedinţia Uniunii Europene. Ce obiective are Macron pentru Europa, preşedintele francez a dezvăluit planurile sale pentru blocul comunitar

Macron şi-a unit priorităţile pentru preşedinţia franceză a UE sub motto-ul: "Redresare, putere, apartenenţă"
 
Obiectivul Franţei este "O Europă puternică în lume, pe deplin suverană, liberă în alegerile sale şi responsabilă de propriul destin", a declarat Macron în cadrul unei conferinţe de presă la Paris. 
 
Franţa preia preşedinţia rotativă de şase luni, într-un moment în care UE se confruntă cu o serie de probleme de la noua criză a migranţilor până la pandemia COVID şi redresarea post-pandemică
 
De ani de zile, blocul comunitar este profund divizat în ceea ce priveşte răspunsul la imigraţie şi modul în care trebuie supravegheate frontierele externe ale UE. 
 
"Aş spune că trebuie să trecem de la o Europă a cooperării în interiorul graniţelor noastre la o Europă puternică în lume, pe deplin suverană, liberă în alegerile sale şi stăpână pe destinul său", a declarat Macron, potrivit France24.
 
Printre propunerile Franţei se va număra înfiinţarea unei forţe de reacţie rapidă pentru a ajuta statele UE care se confruntă cu crize la frontierele lor. De asemenea, preşedintele francez a cerut blocului să organizeze reuniuni politice periodice pe tema migraţiei - aşa cum statele din zona euro fac deja în materie economică 
 
Macron s-a angajat, de asemenea, să lucreze la o reglementare a platformelor de socializare. Aceasta va fi "o reglementare europeană fără precedent pentru a lupta împotriva discursului plin de ură din online şi pentru a defini responsabilitatea acestor mari platforme pentru conţinutul lor", a spus Macron. 
 
În perioada preşedinţiei franceze va începe la o scară largă punerea în aplicare a PNRR-urilor la nivel european ce sunt menite să redreseze economiile europene pentru era post-pandemică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici