Fraţii Musulmani susţin că 16 islamişti au fost ucişi în faţa unei clădiri militare din Cairo

Şaisprezece persoane au fost ucise, luni dimineaţa, după ce forţele de ordine au deschis focul asupra unei reuniuni a susţinătorilor preşedintelui demis Mohamed Morsi în faţa sediului Gărzii Republicane din Cairo, au declarat Fraţii Musulmani.

145 afișări

"Şaisprezece persoane au fost ucise şi 100 rănite, multe dintre ele fiind în stare gravă", a afirmat pentru AFP Ahmed Aref, purtătorul de cuvânt al confreriei, din care provine Morsi.

Barajele poliţiei militare împiedicau jurnaliştii să intre în acest sector.

Anterior, manifestanţii afirmaseră prin telefon pentru AFP că armata şi poliţia au tras cu muniţie de război şi au lansat grenade lacrimogene pentru a dispersa participanţii la o manifestaţie în faţa unei clădiri militare.

"Am văzut cu propriii mei ochi oameni asupra cărora s-a tras", a declarat unul dintre ei. El a adăugat că forţele de ordine au urmărit apoi numeroşi manifestanţi.

"Vor să determine manifestanţii să plece", în timp ce aceştia au anunţat că îşi vor continua protestele "pe o durată nelimitată", a apreciat un alt manifestant.

Vineri, în acelaşi loc, patru islamişti au fost ucişi în schimburi de focuri cu armata.

Susţinătorii Fraţilor Musulmani s-au mobilizat de peste zece zile în diverse locuri din Cairo pentru a apăra "legitimitatea" fostului şef de stat, primul preşedinte ales democratic din istoria ţării.

Miercuri seara, armata l-a demis pe Morsi în urma unor manifestaţii de o amploare inedită în Egipt. Forţele de securitate au lansat apoi o vastă campanie de arestări în rândul membrilor puternicei confrerii, încarcerând mai mulţi lideri ai săi de rang înalt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici