Frattini vrea să reevalueze regulile privind misiunea militarilor italieni din Liban

Noul ministru de Externe din Guvernul de la Roma, Franco Frattini, a declarat, joi, că se va consulta cu militarii italieni mobilizaţi în Liban "pentru a evalua dacă este necesară rediscutarea regulilor de angajament" cu Finul.

15 afișări
Imaginea articolului Frattini vrea să reevalueze regulile privind misiunea militarilor italieni din Liban

Frattini vrea să reevalueze regulile privind misiunea militarilor italieni din Liban (Imagine: Mediafax Foto)

"Este evident că trebuie să ascultăm vocile militarilor noştri şi să evaluăm dacă, după părerea lor, este necesar să rediscutăm, cel puţin parţial, regulile de angajament", a declarat agenţiei Ansa noul ministru de Externe din Guvernul Berlusconi, la câteva minute de la depunerea jurământului.

Frattini a precizat că "regulile de angajament, care se discută, de asemenea, la ONU, pot fi schimbate şi pot fi ameliorate".

Silvio Berlusconi, câştigător al alegerilor legislative din 13 şi 14 aprilie, a confirmat prezenţa militară italiană în Liban în cadrul trupelor ONU, dar a subliniat că vrea să "reexamineze" regulile de angajament al militarilor italieni, apreciind că aceştia "nu pot reacţiona" în mod adecvat.

Italia a mobilizat cel mai mare număr de militari în cadrul Finul, 2.500 din totalul de 13.000 de combatanţi detaşaţi în 2006 în sudul Libanului ca trupe de tampon între Israel şi militanţii Hezbollah.

Regulile de angajament definesc împrejurările şi limitele de utilizare a forţei de către trupele Finul şi sunt secrete.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici