FSB susţine că a dejucat tentative de asasinare a doi jurnalişti

Serviciul FSB a anunţat sâmbătă că a dejucat tentative de asasinare a doi jurnalişti ruşi proeminenţi, susţinute de Ucraina, a relatat agenţia de ştiri Interfax, citată de Reuters.

235 afișări
Imaginea articolului FSB susţine că a dejucat tentative de asasinare a doi jurnalişti

FSB a spus că a reţinut vineri un număr nespecificat de persoane care ar fi făcut recunoaşteri în apropierea locuinţelor şi locurilor de muncă ale Margaritei Simonyan şi Kseniei Sobchak.

Potrivit Interfax, persoanele reţinute au recunoscut că au pregătit atacuri asupra celor două femei în numele Ucrainei şi că li s-a promis o recompensă de 1,5 milioane de ruble pentru fiecare.

Ucraina nu a comentat încă afirmaţiile FSB.

Simonyan este şefa postului media de stat RT şi un susţinător vocal al războiului Rusiei în Ucraina, iar Sobchak este o cunoscută jurnalistă care a candidat şi la alegerile din 2018.

Două personalităţi pro-război din Rusia, jurnalista Darya Dugina şi bloggerul militar Vladlen Tatarsky, au fost ucişi în atacuri cu bombă în interiorul Rusiei în ultimul an. Rusia a atribuit uciderea lor Ucrainei, în timp ce Kievul a negat acest lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici