Funcţionarul francez acuzat de spionaj pentru Coreea de Nord va fi ANCHETAT pentru trădare

Benoit Quennedey, funcţionarul public francez care a fost acuzat că ar fi transmis informaţii clasificate unui spion nord-coreean, va fi anchetat în mod formal pentru trădare, a informat o sursă judiciară, relatează BBC şi Reuters.

1093 afișări
Imaginea articolului Funcţionarul francez acuzat de spionaj pentru Coreea de Nord va fi ANCHETAT pentru trădare

Cetăţeanul francez acuzat de spionaj pentru Coreea de Nord va fi anchetat pentru trădare

Benoit Quennedey deţine o funcţie de rang înalt în Departamentul de Arhitectură din cadrul Senatului, fiind de asemenea şi preşedintele Asociaţiei pentru relaţii de prietenie franco-coreene.

Acesta este suspectat pentru colectarea şi transmiterea informaţii guvernamentale către un spion din Coreea de Nord. Acesta ar putea primi o sentinţă de zece ani în închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Quennedey a călătorit de mai multe ori la Phenian, în ultimii ani, unde s-a întâlnit cu oficiali şi academiceni care lucrau în domeniul arhitecturii şi al construcţiilor.

În urma reţinerii sale duminică, acesta a fost interogat de serviciile franceze de contrainformaţii. Presa franceză a relatat că investigarea acestuia a început de un an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici