Furt de 47 de milioane de euro la un magazin de bijuterii din Londra - VIDEO

Poliţiştii britanici au reţinut un bărbat în legătură cu furtul de bijuterii în valoare de 47 de milioane de euro din cartierul londonez Myfair, jaf care s-ar părea că a fost realizat la comandă, a anunţat Scotland Yard, citat de Sky News.

131 afișări
Imaginea articolului Furt de 47 de milioane de euro la un magazin de bijuterii din Londra - VIDEO

Furt de 47 de milioane de euro la un magazin de bijuterii din Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Magazinul Graff de pe New Bond Street din vestul Londrei

Bărbatul arestat, care ulterior a fost eliberat pe cauţiune, nu este unul dintre cei doi autori ai jafului surprinşi în înregistrarea video realizată de camerele de supraveghere.

Potrivit Scotland Yard, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a fost arestat, luni, în afara unui imobil din Ilford, în estul Londrei.

Un purtător de cuvânt a afirmat că anchetatorii examinează noi piste în cadrul anchetei, după ce au vizionat imaginile cu cei doi hoţi înregistrate de camerele de supraveghere.

Potrivit postului Sky News, se pare că jaful ar fi fost realizat la comandă, iar bijuteriile furate nu vor fi, probabil, recuperate niciodată. Este de presupus că ele au fost deja dezmembrate şi topite undeva în Europa sau au fost vândute intacte în Orientul Mijlociu.

"A fost un jaf extrem de bine planificat în care s-au folosit mai multe maşini pentru a-i ajuta pe autori să fugă", a declarat Pam Mace, detectiv în cadrul Scotland Yard.

Autorii furtului vor primi doar o mică parte din valoarea capturii (47 de milioane de euro), probabil doar 4,7 milioane de euro, afirmă evaluatorii.

Poliţia a dat publicităţii imagini cu unele dintre cele 43 de obiecte de mare valoare care au fost furate, printre care o pereche de cercei cu diamante albe, un colier cu diamante în formă de floare, un inel din platină cu diamant Marquise şi un ceas bărbătesc cu cronograf.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici