Furtună de nisip la Beijing şi în nordul Chinei. Poluarea atmosferică a atins cote maxime

O puternică furtună de nisip a lovit Beijingul şi mai multe provincii din nordul Chinei, acoperind regiunea cu nori groşi de praf portocaliu şi ducând poluarea aerului la niveluri periculoase, au anunţat miercuri autorităţile din domeniul meteorologiei.

236 afișări
Imaginea articolului Furtună de nisip la Beijing şi în nordul Chinei. Poluarea atmosferică a atins cote maxime

FOTO Twitter

Nori denşi au învăluit capitala chineză, unde indicele de calitate a aerului de PM10 (particule de poluare cu diametrul mai mic de 10 micrometri care pot intra prin nas şi se pot deplasa până la plămâni) a depăşit nivelul admis, potrivit Centrului de monitorizare a mediului din Beijing citat de CNN.

Autorităţile din Beijing au avertizat populaţia să nu iasă în aer liber pentru exerciţii fizice şi alte activităţi de recreere şi au cerut şoferilor să fie vigilenţi ca urmare a vizibilităţii scăzute.

Agenţia meteo susţine că este „cea mai severă furtună de nisip de până acum în acest an". Oraşul Beijing este lovit în mod regulat de furtuni de nisip primăvara, smogul fiind agravat de creşterea activităţilor industriale şi de defrişările rapide din nordul Chinei.

Aproape o duzină de provincii au emis avertizări meteo valabile de miercuri până joi dimineaţa. Pe listă sunt Shaanxi, Shanxi, Hebei, Heilongjiang, Jilin, Liaoning, Shandong, Henan, Jiangsu, Anhui şi Hubei, potrivit Administraţiei Meteorologice din China.

Actuala furtună de nisip a pornit marţi din Mongolia şi s-a deplasat treptat spre centrul şi estul Chinei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici