FURTUNĂ hibernală la New York, după uraganul Sandy - GALERIE FOTO

O primă furtună hibernală a afectat miercuri regiunea New York, provocând şi mai multe probleme sutelor de mii de persoane afectate de uraganul Sandy, care sunt în continuare private de curent electric şi, pe alocuri, de apă.

1285 afișări
Imaginea articolului FURTUNĂ hibernală la New York, după uraganul Sandy - GALERIE FOTO

FURTUNĂ hibernală la New York, după uraganul Sandy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O ninsoare deasă s-a înregistrat la New York pe o bună parte din zi. Prognoza meteo avertizează că în următoarele 24 de ore se vor produce rafale violente de vânt cu intensificări de până la 96 de kilometri pe oră, ninsoare şi ploaie pe coastele nord-estice.

Peste 1.000 de zboruri au fost anulate la New York, Philadelphia şi Boston.

"Această furtună nu este la fel de periculoasă ca Sandy", a declarat primarul New York-ului, Michael Bloomberg. El a menţionat însă un risc de "inundaţii majore în zonele deja erodate" de uraganul care a afectat nord-estul Statelor Unite la 29 octombrie şi s-a soldat cu peste 100 de morţi.

GALERIE FOTO

Poliţia a mers să avertizeze populaţia cu portavoce în sectoarele cele mai afectate, în special în Staten Island şi Rockaways (Queens). Ea le-a recomandat locuitorilor din aceste sectoare de coastă să se refugieze peste noapte la rude sau în centre de adăpost.

Parcurile şi plajele au fost închise pentru 24 de ore, iar activitatea pe şantiere a fost întreruptă.

Patru case din Rockaways, care aparţin unor persoane în vârstă şi funcţionează cu generatoare, au fost evacuate.

Bloomberg a insistat ca newyorkezii să rămână în casele lor şi să renunţe la folosirea maşinilor.

Această furtună hibernală creează şi mai multe probleme sutelor de mii de persoane care locuiesc pe coasta de nord-est şi care încă nu au curent electric la nouă zile după uraganul Sandy şi, prin urmare, nici încălzire.

Alimentarea cu electricitate era întreruptă, miercuri dimineaţa, pentru circa 650.000 de locuinţe şi întreprinderi, dintre care 66.000 la New York. Acest număr a ajuns la 672.000 în cursul după-amiezii, potrivit Departamentului Energiei.

Chris Christie, guvernatorul statului New Jersey, cel mai afectat de uraganul Sandy, a avertizat în cursul dimineţii că unii consumatori ar putea fi afectaţi de noi pene de electricitate.

El a ordonat evacuarea mai multor zone de coastă în jurul localităţilor Brick, Middletown şi Long Beach Island.

Unele operaţiuni de distribuire de ajutoare au fost suspendate, a anunţat FEMA, organismul federal care administrează operaţiunile de urgenţă.

După trecerea uraganului Sandy, peste 1,6 milioane de porţii de mâncare au fost distribuite la New York, precum şi 400.000 de sticle de apă şi 86.000 de pături, potrivit primarului.

Mii de persoane trăiesc în continuare în centre special amenajate.

Autorităţile s-au arătat cu atât mai îngrijorate de această primă furtună hibernală cu cât zonele de coastă rămân foarte vulnerabile. Dunele au fost măturate de Sandy, iar solul este saturat de apă. În plus, în faţa caselor distruse sau avariate zac mormane de moloz.

În total, potrivit FEMA, circa 95.000 de persoane vor putea obţine un ajutor pentru relocare. Peste 277.000 de persoane din statele New York, New Jersey şi Connecticut au cerut diverse ajutoare.

Revenirea la normal este dificilă inclusiv în oraş.

La New York, încă mai există cozi la benzină, durata aşteptării fiind uneori şi de două ore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici