Furtuna tropicală Arthur ameninţă să se transforme în uragan înaintea Zilei Naţionale a SUA

Furtuna tropicală Arthur, prima din sezonul uraganelor în Atlantic, s-a amplificat miercuri, deversând trombe de apă pe unele plaje frecventate de către turişti în sud-estul Statelor Unite şi putându-se transforma în uragan joi, cu o zi înaintea Zilei Naţionale de 4 iulie.

551 afișări
Imaginea articolului Furtuna tropicală Arthur ameninţă să se transforme în uragan înaintea Zilei Naţionale a SUA

Furtuna tropicală Arthur ameninţă să se transforme în uragan înaintea Zilei Naţionale a SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Furtuna tropicală se afla la aproximativ 165 de kilometri nord-est de Cape Canaveral, în statul Florida (sud-est), şi prezenta rafale de vânt de până la 95 de kilometri pe oră, a precizat Centrul Naţional al Uraganelor (NHC), cu sediul la Miami.

NHC a adăugat că furtuna "ar urrma să se transforme în uragan până joi".

Locuitori şi turişti, aşteptaţi în masă pe plaje şi în zona de coastă în Statele Unite odată cu apropierea weekendului prelungit de 4 iulie, vor fi nevoiţi s-şi revizuiască planurile din cauza furtunii.

Potrivit presei americane, aproape o jumătate de milion de vizitatori sunt aşteptaţi pe plajele din North Carolina şi South Carolina vineri, zi liberă, când începe cel mai important weekend în domeniul turistic în această regiune.

Nivelul precipitaţiilor urmează să atingă cinci centimetri în partea de est a Floridei şi North Carolinei, iar în unele zone chiar dublu, potrivit NHC.

Arthur se deplasa către nord cu o viteză de 11 kilometri pe oră, însă meteorologii se aştepta ca viteza să crească în timp ce furtuna se apropie de plajele foarte frecventate Outer Banks, în North Carolina.

Arthur este prima furtună tropicală din sezonul uraganelor în Atlantic, care începe pe 1 iunie şi se încheie la 30 noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici