Furturi de bagaje la Alitalia: 90 de angajaţi au fost arestaţi

Nouăzeci de angajaţi ai companiei aeriene italiene Alitalia şi alţi 37 care lucrau pentru subcontractanţi au fost arestaţi pentru furturi de bagaje, dintre care 19 au fost plasaţi în arest la domiciliu, a anunţat vineri poliţia italiană.

586 afișări
Imaginea articolului Furturi de bagaje la Alitalia: 90 de angajaţi au fost arestaţi

Furturi de bagaje la Alitalia: 90 de angajaţi au fost arestaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei 49 de angajaţi Alitalia arestaţi lucrau toţi pe Aeroportul Fiumicino din Roma, în timp ce ceilalţi 37 munceau pe aeroportul din Lamezia-Terme (Calabria, sud), de unde a pornit ancheta, dar şi în alte aerogări, a precizat o sursă din cadrul Alitalia.

"Conducerea securităţii noastre a colaborat în mod intens cu poliţia, pe care am ajutat-o cât mai mult posibil. Noi suntem victime în acest caz, cu atât mai mult cu cât pasagerii care au fost afectaţi de furturi au fost despăgubiţi", potrivit aceleiaşi surse.

"La început, zborurile Roma-Lamezia Terme au fost cele mai afectate de acest fenomen, care s-a extins ulterior, într-o măsură mai mică, către alte aeroporturi", precizează Alitalia într-un comunicat.

Ancheta a durat, practic, tot anul 2012, iar autorii furturilor riscă să fie concediaţi şi o pedeapsă de până la şase ani de închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici