Günther Oettinger, comisar UE: Europa nu trebuie să joace jocul ”dezbină şi stăpâneşte” după principiul folosit deTrump

Preşedintele american, Donald Trump, adoptă tactica ”dezbină şi stăpâneşte” în relaţia cu Uniunea Europeană iar statele membre ale Blocului comunitar nu ar trebui să cedeze acestei manevre, a declarat comisarul european Günther Oettinger, citat de Reuters.

1253 afișări
Imaginea articolului Günther Oettinger, comisar UE: Europa nu trebuie să joace jocul ”dezbină şi stăpâneşte” după principiul folosit deTrump

Günther Oettinger, comisar UE: Europa nu trebuie să joace jocul ”dezbină şi stăpâneşte” după principiul folosit deTrump (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

”În primul rând, trebuie să fim atenţi să nu acceptăm acest joc”, a adăugat Oettinger.

Trump a lansat o serie de atacuri Germaniei. Acesta a afirmat că UE a devenit ”un vehicul” al intereselor Germaniei şi a anticipat că tot mai multe state membre ale Blocului comunitar vor vota ieşirea din UE, ca în cazul Marii Britanii.

Administraţia Donald Trump a acuzat Germania că utilizează un euro "puternic subevaluat" pentru a "profita" de exporturi în relaţia cu SUA şi cu partenerii europeni ai Berlinului, însă cancelarul Angela Merkel a respins ideea, reiterând că BCE este independentă şi a denunţat politicile Washingtonului.

Uniunea Europeană va trebui să stabilească noi relaţii de parteneriat comercial la nivel global în cazul în care Statele Unite vor continua drumul spre protecţionism, a avertizat Jeroen Dijsselbloem, preşedintele Eurogrupului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici