Departamentul de Stat al SUA, prima reacţie la situaţia din România: Credibilitatea ţării pentru investiţii străine este în joc

Mark Toners, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, a declarat că OUG emisă de Guvernul român pune în pericol credibilitatea internaţională a României pentru investiţiile străine, informează Associated Press.

9556 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Stat al SUA, prima reacţie la situaţia din România: Credibilitatea ţării pentru investiţii străine este în joc

Departamentul de Stat al SUA, prima reacţie la situaţia din România: Credibilitatea ţării pentru investiţii străine este în joc

”SUA este profund îngrijorată în privinţa recentelor măsuri ale Guvernului României care subminează statul de drept şi slăbesc responsabilitatea faţă de infracţiuni financiare şi de corupţie”, a afirmat Mark Toner.

Chiar şi unii social democraţi proeminenţi din România au criticat acest decret.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene (CE), Frans Timmermans, a catalogat, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European, ordonanţa de urgenţă si problemele de legislaţie ca fiind elemente negative în lupta împotriva corupţiei, un pas înapoi în evoluţia ţării din ultimii 10 ani.

Anterior, Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi prim-vicepreşedintele Frans Timmermans au avertizat Guvernul României să nu submineze lupta împotriva corupţiei. Comisia Europeană a atras atenţia asupra posibilelor regrese şi va examina ordonanţele de urgenţă privind Codul penal şi graţierea.

Miercuri, ambasadele din Germania, Statele Unite, Canada, Franţa, Olanda şi Belgia au emis o declaraţie comună prin care condamnă noile măsuri ce ”subminează progresul statului de drept şi lupta împotriva corupţiei din ultimii zece ani. Ambasadele au comunicat că Guvernul ar trebui să ”abroge acest curs inutil”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici