Gabrielle Giffords, împuşcată la un eveniment politic în urmă cu 19 luni, s-a întors în oraşul natal

Fosta membră a Camerei Reprezentanţilor Gabrielle Giffords, care a fost împuşcată împreună cu alte 18 persoane - dintre care şase mortal - în cadrul unui eveniment politic, s-a întors duminică în statul natal, Arizona (sud), a anunţat soţul acesteia.

263 afișări
Imaginea articolului Gabrielle Giffords, împuşcată la un eveniment politic în urmă cu 19 luni, s-a întors în oraşul natal

Gabrielle Giffords, împuşcată la un eveniment politic în urmă cu 19 luni, s-a întors în oraşul natal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De la data atacului, 8 ianuarie 2011, soţii Giffords şi-au petrecut cea mai mare parte a timpului în unităţile medicale din Huston, încercând să se recupereze după împuşcătura la nivelul capului cu prilejul evenimentului "Congress On Your Corner", organizat în apropierea unui supermarket din Tucson, relatează CNN.

"Astăzi ne mutăm înapoi în Tucson", a anunţat Mark Kelly, căpitan de Marină în rezervă şi astronaut, într-un mesaj postat pe Twitter. "Gaby aşteaptă de mult această zi", a adăugat el. Potrivit unor documente, cei doi soţi au achiziţionat în iunie o reşedinţă cu zece camere în Tucson, la preţul de 1,495 de milioane de dolari în numerar care, în noiembrie 2007, s-a vândut cu jumătate din această sumă.

În cursul celui de al treilea mandat în Camera Reprezentanţilor, Giffords a demisionat în ianuarie 2012, pentru a se îngriji de propria sănătate. Ea a fost înlocuită de un asistent al său, rănit şi el în acelaşi atac, Ron Barber.

Marţi, Jared Lee Loughner a pledat vinovat pentru cele 19 capete de acuzare legate de acest caz, printre care uciderea preşedintelui tribunalului districtual, judecătorul John M. Roll, dar şi a asistentului lui Giffords în Congres, a lui Gabriel M. Zimmerman, Dorothy Morris, Phyllis Schneck, Dorwan Stoddard şi a Christinei Taylor Green, în vârstă de 9 ani.

În urma recunoaşterii vinovăţiei şi în baza înţelegerii cu procurorii, Loughner ar putea primi o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă, fără a putea fi eliberat condiţionat, dar nu va fi condamnat la moarte, aşa cum s-ar fi întâmplat dacă s-ar fi ajuns la proces. Potrivit procurorilor, sentinţa împotriva lui se va pronunţa la 15 noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici