Gabrielle Giffords, rănită într-un atac armat în 2011, anunţă că se retrage din Congres

Gabrielle Giffords, membra Camerei Reprezentanţilor din SUA rănită într-un atac armat în ianuarie 2011, la Tucson (Arizona), a anunţat duminică într-o înregistrare video postată pe site-ul său că părăseşte Congresul pentru a se concentra pe recuperarea sa.

243 afișări
Imaginea articolului Gabrielle Giffords, rănită într-un atac armat în 2011, anunţă că se retrage din Congres

Gabrielle Giffords (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Încă mai am progrese de făcut pentru a mă reface. Prin urmare, pentru a face ce este cel mai bine pentru Arizona, mă voi retrage săptămâna aceasta", a declarat ea în înregistrarea video, exprimându-se relativ clar.

Giffords, în vârstă de 41 de ani, a fost grav rănită la cap în cursul unei reuniuni politice, la 8 ianuarie 2011, de un atacator care a ucis şase persoane, între care un judecător federal şi o fetiţă de nouă ani.

La 8 ianuarie 2012, ea a participat la ceremonii de comemorare a dramei de la Tucson. Preşedintele Barack Obama, care a sunat-o în acea zi, a calificat-o drept model pentru familia sa şi pentru americani.

În august, Giffords a revenit pentru scurt timp în Congres, pentru a participa la votul crucial privind ridicarea plafonului datoriei în Camera Reprezentanţilor, unde a fost omagiată de colegii săi.

"Mă simt tot mai bine pe zi ce trece (...). Voi reveni şi vom lucra împreună pentru Arizona şi pentru această ţară mare", a declarat ea în înregistrarea de duminică.

Un judecător a apreciat în mai că autorul atacului armat, Jared Loughner, nu poate fi judecat deoarece suferă de schizofrenie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici