GAFELE unei candidate la alegerile din Australia: Ţara Islam şi religia evreilor care îl urmează pe Iisus, printre confuziile unei "Sarah Palin australiene" - VIDEO

O candidată din partea partidului naţionalist australian One Nation la viitoarele alegeri generale din septembrie, Stephanie Banister, în vârstă de 27 de ani, a anunţat sâmbătă că se retrage din cursă după ce a declarat într-un interviu că islamul este o ţară.

1104 afișări
Imaginea articolului GAFELE unei candidate la alegerile din Australia: Ţara Islam şi religia evreilor care îl urmează pe Iisus, printre confuziile unei "Sarah Palin australiene" - VIDEO

GAFELE unei candidate la alegerile din Australia: Ţara Islam şi religia evreilor care îl urmează pe Iisus, printre confuziile unei "Sarah Palin australiene" (Imagine: Captura video)

Banister îşi făcea campanie de doar două zile atunci când a comis această gafă, într-un interviu acordat postului australian de televiziune Seven. Fragmentul s-a propagat rapid pe Internet, unde tânăra a primit numele de "Sarah Palin australiană", o referire la partenera de cursă a candidatului republican John McCain care şi-a multiplicat gafele în cursul campaniei prezidenţiale americane, în 2008.

"Nu am nimic împotriva islamului ca ţară, dar am sentimentul că legile lor nu ar trebui să fie acceptate aici, în Australia", a declarat ea în acest interviu înregistrat miercuri.

Tânăra a oferit totodată asigurări că doar două procente dintre australieni urmează preceptele "haram"-ului - se pare că se referea la Coran - şi a sporit confuzia exprimându-şi susţinerea faţă de alimentaţia cuşer a evreilor.

"Evreii nu urmează haram-ul. Ei au propria religie, care îl urmează pe Iisus Hristos", a continuat ea. Iudaismul nu îl consideră pe Iisus un Mesia.

Stephanie Banister a anunţat sâmbătă că renunţă să candideze pentru un mandat de parlamentar, în statul Queensland, din partea partidului naţionalist One Nation în alegerile generale de la 7 septembrie.

Tânăra, mamă a doi copii, care a devenit ţinta ironiilor presei australiene şi unei părţi a compatrioţilor săi, a apreciat că a fost victima unui montaj al interviului, menit să o prezinte ca pe "o adevărată idioată".

"Aş dori să prezint scuze (partidului) One Nation, prietenilor şi familiei, pentru neplăcerea provocată", a declarat ea pentru presă.

Liderul partidului, Jim Savage, a dezminţit că a îndemnat-o pe candidată să abandoneze cursa.

"Din cauza ameninţărilor la adresa familiei lui Stephanie, împotriva ei şi a copiilor săi, din cauza injuriilor şi enormei presiuni la care a fost supusă, Stephanie a hotărât să îşi retragă candidatura pentru mandatul de la Rankin", a spus el. "Am acceptat (această hotărâre) cu regret", a adăugat Savage.

Fondatoarea partidului ultranaţionalist One Nation, extrem de contestata Pauline Hanson, a creat şi ea "valuri", afirmând, în urmă cu mai mulţi ani, că Australia este "inundată" progresiv de asiatici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici