Gambia raportează mai multe decese la copii care au folosit un sirop pe bază de paracetamol

Gambia a ordonat marţi importatorilor şi magazinelor să suspende vânzările tuturor mărcilor de sirop de paracetamol, în timp ce guvernul investighează o presupusă legătură între acest medicament şi moartea a zeci de copii, potrivit Reuters.

799 afișări
Imaginea articolului Gambia raportează mai multe decese la copii care au folosit un sirop pe bază de paracetamol

Sursa foto: Profimedia

Joia trecută, şeful serviciului de sănătate al ţării din Africa de Vest a declarat că a lansat această anchetă după ce, la sfârşitul lunii iulie, a fost detectată o creştere a numărului de cazuri de leziuni renale acute în rândul copiilor cu vârsta sub cinci ani.

Autoritatea de reglementare în domeniul medicamentelor, cunoscută sub numele de Agenţia de Control al Medicamentelor (MCA), a declarat că nu există date suficiente pentru a justifica o interdicţie generală a siropurilor de paracetamol, un analgezic folosit adesea pentru tratarea febrei la copii.

Copiii au suferit simptome, inclusiv incapacitatea de a elimina urina, febră şi vărsături care au dus rapid la insuficienţă renală.

Nu a menţionat nicio marcă specifică, dar a precizat că unele mostre au fost trimise în străinătate pentru teste de control al calităţii.

Săptămâna trecută, oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au declarat că dovezile nu indicau paracetamolul, ci o origine infecţioasă, cum ar fi apa poluată, dar au subliniat că există multe întrebări fără răspuns.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici