Gary Kasparov şi-a anulat buletinul de vot, denunţând alegerile "trucate" din Rusia

Liderul coaliţiei de opoziţie Cealalată Rusie, fostul campion mondial de şah Garry Kasparov, şi-a anulat duminică buletinul de vot pentru alegerile legislative, apreciind că scrutinul este "trucat".

1 afișare
Imaginea articolului Gary Kasparov şi-a anulat buletinul de vot, denunţând alegerile "trucate" din Rusia

Gary Kasparov şi-a anulat buletinul de vot, denunţând alegerile "trucate" din Rusia

"Boicotarea alegerilor este un semn de slăbiciune", a spus el, în faţa ziariştilor prezenţi în faţa secţiei unde a votat.

"Mi-am deteriorat buletinul, scriind pe el Cealaltă Rusie şi astfel l-am anulat", a anunţat Kasparov, eliberat joi din închisoare, unde a petrecut cinci zile după ce a fost reţinut pentru organizarea unei manifestaţii neautorizate.

Mişcarea sa nu participă la alegerile de duminică, deoarece nu s-a putut înregistra ca partid.

Gestul său este echivalent cu un "vot împotriva tuturor", opţiune disponibilă pe buletinele de vot la alegerile anterioare, dar eliminată conform noii legi electorale.

"Aceste alegeri sunt, bineînţeles, trucate încă de la început. Multe forţe politice, atât de dreapta, cât şi de stânga, au fost excluse, deoarece nu corespundeau criteriilor de loialitate cerute", a spus Kasparov.

"Mâine (luni - n.red.) vom merge la Comisia Electorală pentru a depune flori. Va vi ziua înmormântării democraţiei", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici