Gazoductul unei vrajbe. Oficial american: Proiectul de lege privind sancţiunile pentru Nord Stream 2 va fi publicat în curând/ Reacţia Rusiei: „Este inacceptabil”

Secretarul american pentru Energie, Rick Perry, a declarat marţi că un proiect de lege privind sancţionarea companiilor implicate în proiectul Nord Stream 2 va fi publicat în curând, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2565 afișări
Imaginea articolului Gazoductul unei vrajbe. Oficial american: Proiectul de lege privind sancţiunile pentru Nord Stream 2 va fi publicat în curând/ Reacţia Rusiei: „Este inacceptabil”

Gazoductul unei vrajbe. Oficial american: Proiectul de lege privind sancţiunile pentru Nord Stream 2 va fi publicat în curând

Proiectul Nord Stream 2 este criticat atât de Statele Unite, cât şi de mai multe state europene, care se tem că acesta va creşte dependenţa Uniunii Europene faţă de gazele naturale din Rusia.

„Opoziţia faţă de Nord Stream 2 încă există în Statele Unite", a declarat Perry în cadrul unei vizite efectuate la Kiev.

„Senatul Statelor Unite urmează să treacă un proiect de lege, Camera Reprezentanţilor îl va aproba şi apoi va fi semnat de preşedinte", a adăugat acesta.

Kremlinul a afirmat marţi că sancţiunile pe care Statele Unite intenţionează să le aplice companiilor implicate în proiectul Nord Stream 2 ar reprezenta un act de competiţie neloială şi vor fi percepute ca ceva inacceptabil pentru Rusia şi alte state europene, relatează Reuters.

„Acest act de competiţie neloială este inacceptabil nu doar pentru noi, ci şi pentru multe state europene”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici