General american: Acordul nuclear cu Iranul serveşte în continuare intereselor Statelor Unite

Generalul Joseph Votel, şeful Comandamentului Central al Statelor Unite (CENTCOM), a declarat că acordul nuclear cu Iranul este în continuare în interesul SUA, afirmaţia oficialului american contrazicând părerea preşedintelui Donald Trump care susţine că este un acord "teribil".

505 afișări
Imaginea articolului General american: Acordul nuclear cu Iranul serveşte în continuare intereselor Statelor Unite

General american: Acordul nuclear cu Iranul serveşte în continuare intereselor Statelor Unite

Votel a declarat în cursul unui audieri într-o comisie a Senatului american că împărtăşeşte părerea secretarului Apărării, Jim Mattis, în legătură cu acest subiect, informează site-ul postului France 24.

"Din perspectiva mea, JCPOA tratează una din pricipalele ameninţări cu care ne confruntăm din partea Iranului", a declarat Votel, făcând referire la Planul comun şi cuprinzător de acţiune, acordul semnat în 2015 de Iran şi marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale.

"Aşa că, dacă JCPOA dispare, atunci va trebui să găsim o altă cale de a ne ocupa de programul de înarmare nucleară", a completat oficialul militar american.

Donald Trump ameninţă că va anula acordul internaţional dacă nu sunt impuse noi măsuri împotriva Iranului.

Preşedintele american a citat diferenţele pe acest subiect drept motiv pentru demiterea secretarului de Stat, Rex Tillerson, şi înlocuirea acestuia cu directorul CIA, Mike Pompeo, care este considerat mai agresiv.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici