General Atomics se oferă să vândă Ucrainei două drone MQ-9 Reaper pentru un dolar. Este aşteptată aprobarea SUA

Producătorul General Atomics s-a oferit recent să furnizeze Ucrainei două drone MQ-9 Reaper pentru 1 dolar, dar mai întâi trebuie să obţină aprobarea guvernului american.

1008 afișări
Imaginea articolului General Atomics se oferă să vândă Ucrainei două drone MQ-9 Reaper pentru un dolar. Este aşteptată aprobarea SUA

Într-o declaraţie făcută miercuri, Linden Blue, directorul general al General Atomics Aeronautical Systems, a confirmat că firma a propus recent să transfere Reaper-urile deţinute de companie pentru a ajuta Ucraina în războiul său cu Rusia.

De asemenea, compania ar urma să instruiască gratuit primul grup de piloţi la distanţă şi personalul de întreţinere pentru Reaper.

Blue a făcut această declaraţie după ce Wall Street Journal a relatat marţi povestea, după ce a analizat o scrisoare trimisă de Blue principalului oficial ucrainean din domeniul apărării de la Washington.

"Încă de la începutul invaziei ruseşti, am început să căutăm opţiuni pentru a răspunde la solicitările forţelor ucrainene cu produsele noastre, inclusiv MQ-9 Reaper şi MQ-1C Gray Eagle", a declarat Blue. "Luând în considerare hardware-ul şi instruirea care este, în esenţă, gratuită, oferta este o afacere remarcabilă, fără condiţii. Tot ceea ce este necesar este aprobarea din partea guvernului american".

În timp ce toată atenţia s-a concentrat pe tancuri şi avioane de luptă, Blue susţine că dronele cu rază lungă de acţiune şi de înaltă rezistenţă ale General Atomics, care pot furniza informaţii şi supraveghere, ar avea un impact imediat pe câmpul de luptă.

MQ-9 Reaper este operat de Forţele Aeriene ale SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici