George W. Bush afirmă că există "50%" şanse ca fratele său Jeb să candideze la preşedinţie

Fostul preşedinte George W. Bush a apreciat că există 50% şanse ca fratele său Jeb să intre în cursa pentru viitoarele alegeri prezidenţiale americane.

468 afișări
Imaginea articolului George W. Bush afirmă că există "50%" şanse ca fratele său Jeb să candideze la preşedinţie

George W. Bush afirmă că există "50%" şanse ca fratele său Jeb să candideze la preşedinţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul guvernator al Floridei, în vârstă de 61 de ani, "este în plină luptă" cu eventualitatea de a candida pentru Casa Albă în 2016, a recunoscut fratele său mai mare duminică, într-un interviu pentru postul CBS. Această eventualitate "este de 50-50", a spus fostul preşedinte.

"Suntem foarte apropiaţi. În acelaşi timp, nu este genul care să vină să-mi bată la uşă rozându-şi unghiile până la sânge din cauza deciziei pe care o are de luat. Cunoaşte consecinţele (unei asemenea decizii) asupra familiei. Şi-a văzut tatăl preşedinte. Pentru mine este cap sau pajură", a spus el.

Fiul lui Jeb Bush, George Prescott Bush, care tocmai a fost ales marţi "land commissioner", o funcţie puţin cunoscută dar puternică în Texas, a declarat că este mai degrabă probabil decât improbabil ca tatăl său să candideze.

George W. Bush, al 43-lea preşedinte american, a declarat că îl va susţine pe fratele său în cazul în care acesta va candida şi că va face tot ceea ce-i va cere, inclusiv să rămână în umbră.

Este cunoscut faptul că Jeb Bush ia în calcul foarte serios să candideze în alegerile primare republicane, în 2016, de pe o poziţie moderată şi mai puţin ortodoxă ca a eventualilor săi concurenţi conservatori. El s-a declarat în favoarea unei reforme ambiţioase a imigraţiei, inclusiv a unei regularizări masive a situaţiei imigranţilor clandestini.

Jeb Bush a anunţat în aprilie că va lua o decizie cu privire la candidatură până la sfârşitul anului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici