George W. Bush, criticat pentru că a luat bani în contul unui discurs în faţa veteranilor din Afganistan şi Irak

Fostul preşedinte american George W. Bush este criticat deoarece a primit suma de 100.000 de dolari pentru a rosti un discurs în faţa unui grup de veterani răniţi în războaiele din Afganistan şi Irak, pe care el le-a declanşat în timpul celor două mandate, informează CNN.

121 afișări
Imaginea articolului George W. Bush, criticat pentru că a luat bani în contul unui discurs în faţa veteranilor din Afganistan şi Irak

George W. Bush, criticat pentru că a luat bani în contul unui discurs în faţa veteranilor din Afganistan şi Irak (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Membrii grupului de veterani Ajutând un Erou (Helping a Hero), cu sediul în statul american Texas, au declarat că George W. Bush a încasat 100.000 de dolari pentru un discurs rostit în anul 2012 în faţa unor militari care şi-au pierdut braţe sau picioare în războaiele din Afganistan şi Irak. Fostului preşedinte american i s-a pus la dispoziţie un avion care a costat 20.000 de dolari. În plus, Laura Bush a primit 50.000 de dolari pentru un discurs rostit în faţa veteranilor în 2014.

"Ideea este că un lider nu trebuie să primească bani pentru a vorbi în faţa militarilor pe care el i-a trimis în luptă", a reacţionat Eddie Wright, un membru al Forţelor Navale rănit în anul 2004, în luptele din oraşul irakian Fallujah.

Organizaţia Ajutând un Erou nu a avut nicio reacţie oficială, dar preşedintele acesteia, Chuck Jenness, îl consideră pe George W. Bush "prieten apropiat".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici