Georgia şi Osetia de Sud se acuză reciproc de lansarea unor obuze în zona de frontieră

Autorităţile din Georgia şi Osetia de Sud se acuză reciproc de lansarea unor obuze de artilerie în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

16 afișări
Imaginea articolului Georgia şi Osetia de Sud se acuză reciproc de lansarea unor obuze în zona de frontieră

Georgia şi Osetia de Sud se acuză reciproc de lansarea unor obuze în zona de frontieră (Imagine: www.geotimes.ge)

Ministrul de Interne din regiunea separatistă, Mihail Mindzaiev, a declarat că patru persoane, inclusiv doi agenţi de poliţie, au fost rănite în urma incidentului armat din Ţinvali, informează pagina online a agenţiei RIA Novosti.

Osetia de Sud şi-a proclamat independenţa imediat după destrămarea Uniunii Sovietice, dar decizia nu este recunoscută pe plan internaţional. Mindzaiev susţine că obuzele au fost lansate din satele georgiene Ergneti şi Nikozi.

În schimb, Mamuka Kuraşvili, comandantul unui batalion georgian staţionat în apropiere, afirmă că rebelii oseti au deschis focul spre satele Mamisaantubani, Ţargvi şi Ergneti.

La rândul lor, comandanţii contingentului de menţinere a păcii susţin că este vorba de un schimb de focuri între cele două părţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici