Georgia: Stare de urgenţă până la 22 noiembrie

Parlamentul georgian a aprobat vineri starea de urgenţă decretată miercuri de preşedintele Mihail Saakaşvili până la 22 noiembrie, relatează AFP.

4 afișări
Imaginea articolului Georgia: Stare de urgenţă până la 22 noiembrie

Georgia: Stare de urgenţă până la 22 noiembrie

Preşedintele Saakaşvili a decretat, miercuri, starea de urgenţă la nivel naţional pentru o perioadă de 15 zile, în urma ciocnirilor violente între manifestanţi şi forţele de ordine din capitala Tbilisi şi a anunţat expulzarea mai multor diplomaţi ruşi.

"A avut loc o tentativă de lovitură de stat şi trebuie să reacţionăm în consecinţă", a declarat atunci premierul Zurab Norgaideli, adăugând că "starea de urgenţă va fi ridicată când situaţia va reveni la normal".

Decretul adoptat de şeful statului "instaurează starea de urgenţă timp de 15 zile şi impune restricţii adunărilor, reuniunilor şi manifestaţiilor, precum şi difuzării de informaţii. Doar televiziunea de stat va mai funcţiona", precizase la rândul său ministrul Economiei şi Dezvoltării, Gheorghi Arvaladze, într-o declaraţie televizată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici