Germania a făcut anunţul. Obuzierele solicitate de Ucraina vor putea fi folosite în curând pe câmpul de luptă

Instruirea trupelor ucrainene pe obuziere germane va fi finalizată în curând, deschizând calea pentru utilizarea armelor în războiul din Ucraina, a declarat marţi ministrul german al apărării, Christine Lambrecht.

16738 afișări
Imaginea articolului Germania a făcut anunţul. Obuzierele solicitate de Ucraina vor putea fi folosite în curând pe câmpul de luptă

Ucraina a cerut ca Occidentul să trimită artilerie mai multă şi mai bună, deoarece ţara a rămas fără muniţie pentru arsenalul său existent din epoca sovietică, care este eclipsat de cel al Rusiei.

Ţările occidentale au promis arme la standarde NATO, dar dislocarea acestora durează.

Antrenamentul privind Panzerhaubitze 2000 va fi finalizat în curând, astfel încât să poată fi folosit în luptă în Ucraina", a declarat Lambrecht reporterilor în timpul unei vizite la o bază militară din oraşul Rheinbach din vestul Germaniei, potrivit Reuters.

Panzerhaubitze 2000 este una dintre cele mai puternice arme de artilerie din inventarul Bundeswehr şi poate lovi ţinte la o distanţă de 40 de kilometri.

Germania s-a angajat în luna mai să furnizeze Kievului şapte obuziere autopropulsate, care se adaugă celor cinci astfel de sisteme de artilerie promise de Olanda. Dar Berlinul s-a confruntat, de asemenea, cu acuzaţii din partea Ucrainei că trage de timp şi că îi ia prea mult timp pentru a livra arme grele, în timp ce conflictul s-a transformat în război.

Lambrecht nu a oferit detalii despre momentul în care obuzierele vor fi trimise în Ucraina.

"Primele obuziere vor fi livrate (Ucrainei) atunci când pregătirea va fi finalizată”, a spus Lambrecht, adăugând că nu va face publice nici data şi nici rutele de transport din motive de securitate.

Kievul are nevoie de 1.000 de obuziere, 500 de tancuri şi 1.000 de drone, printre alte arme grele, a declarat luni consilierul prezidenţial Mikhailo Podoliak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici