Germania a trebuit să suspende vaccinarea din cauza unor probleme cu transportarea vaccinului

  • Germania a avut probleme în a doua zi de vaccinare
  • Imunizarea împotriva Covid-19 a fost suspendată în nouă districte bavareze
  • Vaccinul nu a fost transportat la temperatura recomandată, de 8 grade
8745 afișări
Imaginea articolului Germania a trebuit să suspende vaccinarea din cauza unor probleme cu transportarea vaccinului

Germania a trebuit să suspende vaccinarea din cauza unor probleme cu transportarea vaccinului

Campania de vaccinare din Germania a început cu întârziere în mai multe zone din Bavaria, după ce datele de monitorizare au arătat că aproximativ 1.000 de doze de vaccin realizat de BioNTech şi Pfizer nu au fost ţinute la temperatura recomandată în timpul tranzitului.

Într-o cutie frigorifică pentru transportul vaccinului termometrul a arătat 15 grade Celsius, mult prea cald faţă de cele 8 grade Celsius la care trebuie transportat vaccinul.

Dezvoltatorii acestuia au dat instrucţiuni precise care arată că odată scos din spaţiul de stocare, vaccinul rezistă cinci zile la 2-8 grade Celsius.

O femeie de 101 ani, rezident într-un centru de îngrijire a vârstnicilor din landul Saxonia-Anhalt, Germania, a fost primul cetăţean german din vaccinat împotriva coronavirusului cu serul de la Pfizer şi BioNTech.

Primele persoane au fost vaccinate, sâmbătă, dar în mod oficial, campania de vaccinare anti-COVID-19 a început duminică, la fel ca în toate ţările din UE.

În Germania, primii vaccinaţi vor fi persoanele în vârstă şi angajaţii din sistemul medical, acestea fiind considerate a avea cel mai mare risc de infectare.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici