Germania acuză Rusia de război informaţional

  • Ministrul german al Apărării a acuzat Rusia că duce un "război informaţional" pentru a crea disensiuni în Germania.
  • Incidentul în care presa rusă a publicat înregistrarea unei convorbiri a unor oficiali militari germani este văzut drept parte a acestui război informaţional.
  • Kremlinul a respins acuzaţiile de răspândire a informaţiilor false, negând implicarea în astfel de activităţi.
959 afișări
Imaginea articolului Germania acuză Rusia de război informaţional

Ministrul german al Apărării a declarat, duminică, că Rusia duce un "război informaţional" cu scopul de a crea disensiuni în Germania, aceasta fiind prima sa reacţie după publicarea în Rusia a unei înregistrări audio dintr-o reuniune a unor înalţi oficiali militari germani, notează Reuters.

Presa rusă a publicat vineri o înregistrare de 38 de minute a unei convorbiri în care ofiţeri germani ar fi discutat despre arme pentru Ucraina şi despre un potenţial atac al Kievului asupra unui pod din Crimeea, determinând oficialii ruşi să ceară explicaţii.

"Incidentul este mult mai mult decât interceptarea şi publicarea unei conversaţii. Este parte a unui război informaţional pe care îl duce Putin", a declarat ministrul german al Apărării, Boris Pistorius.

"Este un atac hibrid de dezinformare. Este vorba despre divizare. Este despre subminarea unităţii noastre", a mai spus Pistorius.

Un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe a declarat vineri pe reţelele de socializare: "Cerem o explicaţie din partea Germaniei".

Potrivit înregistrării, participanţii la întrunire discută despre posibila livrare de rachete de croazieră Taurus către Kiev, pe care cancelarul Olaf Scholz a respins-o ferm, în mod public.

Pe de altă parte, Kremlinul a negat în mod repetat acuzaţiile mai multor ţări de răspândire de informaţii false.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici